Ludwig Orchestra
93589
post-template-default,single,single-post,postid-93589,single-format-standard,select-core-1.6.1,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,pitch-theme-ver-3.6,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,grid_1300,vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Ludwig Orchestra

Nov/Dec 2024 | April/May 2025

Vincent van Amsterdam | Accordion

’Dreams and Thunder’
Wereldpremière 
Na een geweldige samenwerking in het voorjaar van 2023 slaan LUDWIG en Vincent van Amsterdam de handen ineen met een programma rondom de wereldpremière van “Dreams and Thunder” van Wim Henderickx.
Vincent van Amsterdam heeft in het jaar voorafgaand aan het vroegtijdig overlijden van de componist Wim Henderickx intensief meegewerkt aan een nieuw concert voor accordeon en strijkorkest, losjes geïnspireerd op de tekst ‘Thunder always happens when it’s raining’ uit het ‘’Dreams’-album van Fleetwood Mac.
Dit splinternieuwe stuk wordt in 2024 in première gebracht in een programma met de muziek die Wim Henderickx emotioneel bewoog en inspireerde en muziek die hem herdenkt en het verdriet van zijn plotseling overlijden verklankt.
LUDWIG en Vincent spelen naast de wereldpremière zonnige en heldere muziek van CPE Bach en verstilde, hartstochtelijke klanken van Pärt, Liszt en Wagner.
***
J.S. Bach – Concerto d-minor BWV 1052
W. Henderickx – Nieuw werk (premiere 2024)
PAUZE
F.Liszt – Nuages gris S.199
R. Wagner – Tristan & Isolde – Prelude & Liebestod
A. Pärt – Intervallo
C.P.E. Bach – Sinfonie D-Mayor Wq. 183/1

deelnemende DVA-musici